Ο Υπουργός Παιδείας στηρίζει τη Βράβευση Μαθητών που διακρίθηκαν στην Πληροφορική

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τελετή Βράβευσης Διαγωνισμών Πληροφορικής για τη σχολική χρονιά 2017-2018, και διεξήχθη στις 14 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο της CYTA. Την εκδήλωση χαιρέτισε δια  εκπροσώπου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κος Κώστας Χαμπιαρούρης.

 

Ο  Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με τη CYTA ως στρατηγικό συνεργάτη, διοργανώνει ετησίως τους δύο Παγκύπριους διαγωνισμούς πληροφορικής: Το Διαγωνισμό Πληροφορικής για Μαθητές Γυμνασίου (BEBRAS International Challenge on Informatics and Computational Thinking) και την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής από την οποία προκύπτουν οι ομάδες που μας αντιπροσωπεύουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής.

 

Σε εναρκτήριο  χαιρετισμό που απεύθυνε ο κος Γιώργος Αρέστη Διευθυντής Πληροφορικής  της Cyta, συνέχαιρε  τους βραβευθέντες μαθητές καθώς και όσους συμμετείχαν αφιερώνοντας χρόνο και γνώση για την υλοποίηση των δράσεων.  Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του CCS κο Κώστα Αγρότη ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, και κυρίως τους εκπαιδευτές που αφιλοκερδώς συμμετέχουν στη διοργάνωση των παγκύπριων διαγωνισμών. Τέλος, ο κος Μιχάλης Τορτούρης, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης στον τομέα της Πληροφορικής, κατά την εκφώνηση της ομιλίας του Υπουργού,  είπε πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, «κατανοώντας τη σημασία του ψηφιακού γραμματισμού των μαθητών μας, έδωσε μεγάλη σημασία στην Πληροφορική και την Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, εντάσσοντας ως ξεχωριστό μάθημα το γνωστικό αυτό αντικείμενο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ έχουν γίνει σχεδιασμοί για εισαγωγή συγκεκριμένων δεξιοτήτων και στο Δημοτικό Σχολείο».

 

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης δεν ήταν άλλοι από τους βραβευθέντες μαθητές, ειδικότερα όσοι συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής. Οι Κυπριακές επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις Πληροφορικής έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, οι διακριθέντες μαθητές του γυμνασίου, προετοιμάζονται για τη μετέπειτα συμμετοχή τους σε τέτοιους διαγωνισμούς. Γενικά, τα βραβεία των μαθητών της παρούσας τελετής, αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

 

 

Website Cookies Consent More Information