Αν και με αρκετές δυσκολίες κατά την μεταφορά της βασικής συσκευής στο Σιάτλ όπου πραγματοποιήθηκε ο 12ος διαγωνισμός «Imagine Cup 2014», η κυπριακή ομάδα «ij Developers» από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας με το πρόγραμμα LADYBUG κατάφερε να είναι ένας από τους τρεις νικητές.

Η κυπριακή αποστολή κέρδισε το «Facebook  Creativity Award» για την τεχνολογική πρόταση LADYBUG η οποία είναι μια έξυπνη λύση για σπίτια, οργανισμούς και επιχειρήσεις ώστε να μειώσουν αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με ένα σύστημα άμεσης παρακολούθησης και ελέγχου των ηλεκτρικών συσκευών.

Οι Pooya Charmarai, Gregoris Vishnumolakala, Ali Tayari, Hessan Adnani μαζί με τον μέντορά τους Γιώργο Θεοχάρους με μεγάλο ενθουσιασμό παρέλαβαν το βραβείο τους στο Space Needle του Σιάτλ από τον Chief Evangelist της Microsoft, Steven Guggenheimer.

Το βραβείο του Facebook στην ουσία αποτελεί μια διαφήμιση αξία 25.000 δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα να προωθήσει την κατασκευή της σε δισεκατομμύρια χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μια εφαρμογής και μια συσκευή, η οποία ονομάστηκε «Leaf», στην οποία συνδέονται οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει μέσω διαδικτύου ή κινητής συσκευής ταμπλέτας ή τηλεφώνου.

Ο διαγωνισμός που διοργανώνει η Microsoft ξεκίνησε το 2003 και συμμετείχαν 2000 φοιτητές, φέτος έχουν ξεπεράσει το 1,7 εκατομμύρια φοιτητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος από 190 χώρες παγκοσμίως.

Συγχαρητήρια στην κυπριακή ομάδα!

Website Cookies Consent More Information