Going Local III - Ηλεκτρονικές Δεξιότητες - Εργαλεία για το μέλλον.

Ο Σύνδεσμος μας θα συμμετέχει στην Ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικές δεξιότητες - Εργαλεία για το μέλλον», που διοργανώνει το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, στις 9 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών, ημερίδα η οποία εντάσσεται στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων για την παρουσίαση της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κράτη μέλη (Going Local III).

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ κα Ανδρούλλα Βασιλείου και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών θα παρουσιάσει την ψηφιακή στρατηγική της Κύπρου με ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις που αφορούν τις ηλεκτρονικές δεξιότητες και τον ψηφιακό αλφαβητισμό. Ο Ψηφιακός Πρωταθλητής Κύπρου θα αναπτύξει τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο νέος θεσμός που εφαρμόσθηκε πρόσφατα στη χώρα μας και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει με σκοπό την προώθηση των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων σε εθνικό επίπεδο.Στην ημερίδα θα γίνει επίσης παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρουν τα κυπριακά πανεπιστήμια με ιδιαίτερη αναφορά στα μαθήματα που εστιάζουν στη διαμόρφωση και προσφορά ηλεκτρονικών υπηρεσιών.Στη συνέχεια, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA) και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS) θα παρουσιάσουν την αναγκαιότητα χρήσης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα δοθούν συγκεκριμένα παραδείγματα επιτυχημένων εφαρμογών σε κυπριακές εταιρείες. Τέλος, στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Grand Coalition for ICT Jobs» και θα γίνει αξιολόγηση της μέχρι τώρα προόδου της Ψηφιακής Ατζέντας. Επίσης, θα παρουσιασθούν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: [email protected], τηλ: 22814854.

Website Cookies Consent More Information