Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Μελέτη για την Κυπριακή Αγορά ΤΠΕ

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society –CCS) έχει δημιουργήσει μια νέα ετήσια εκδήλωση - το "CCS Annual Dinner" με στόχο την  ενημέρωση υψηλόβαθμων στελεχών οργανισμών και επιχειρήσεων από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της κυπριακής οικονομίας σχετικά με τις μελλοντικές τάσεις στον κλάδο των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών).

 

Φέτος το Ετήσιο Δείπνο διοργανώθηκε με την πολύτιμη στήριξη της εταιρίας Zebra Consultants στις 19 Ιουνίου 2019, στο The Landmark Nicosia και είχε ως θέμα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.  Επίτιμος προσκεκλημένος και διαχρονικός συνεργάτης του CCS,  ο Επικεφαλής Επιστήμονας κ. Κυριάκος Κόκκινος ο οποίος παρουσίασε το όραμα του για  τη ψηφιακή μεταμόρφωση της Κύπρου, στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η Κύπρος σε μια τέτοια προοπτική και ποια βήματα πρέπει να κάνει το νησί μας για βελτίωση και αξιοποίηση των πόρων του. Επιπρόσθετα, ο επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Χατζηιωάννου (Virtual IT), παρουσίασε την Ψηφιακή  Μεταμόρφωση στο Ντουμπάι ως μια φωνή αφύπνισης προς την κυπριακή κοινότητα πληροφορικής για ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών και στην Κύπρο.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε η πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκτίμησης της αγοράς υπηρεσιών πληροφορικής της Κύπρου το 2019, από τον Αναπληρωτή Αντιπρόεδρο της IDC Research IDC CEE, κ. Zoltan Komaromi. Η Μελέτη για την Κυπριακή Αγορά των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελεί έργο που καθιέρωσε το CCS από το 2017 και αναλήφθηκε από τον κορυφαίο παγκόσμιο ερευνητικό οργανισμό IDC. Η Μελέτη, καλύπτει όλα τα τμήματα της αγοράς όπως εξοπλισμός, υπηρεσίες, λογισμικό και τηλεπικοινωνίες και περιλαμβάνει τα μεγέθη της αγοράς για το 2019 καθώς και σχετικές προβλέψεις μέχρι το 2021. Η έρευνα διενεργήθηκε μέσα από ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις με τις μεγαλύτερες Κυπριακές εταιρείες Πληροφορικής, ελληνικούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Κύπρο και διεθνείς εταιρείες με παρουσία στη χώρα μας.

 

Η Μελέτη, όπως δήλωσε και στον εναρκτήριο του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του CCS κ. Κώστας Αγρότης, αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά του CCS προς την Κυπριακή Βιομηχανία ΤΠΕ με στόχο την βελτίωση και προώθηση του κλάδου της πληροφορικής στην Κύπρο.

 

Δείτε τη Μελέτη εδώ: 2019 IDC CCS Report.pdf

Website Cookies Consent More Information