ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ (ΚΣΚ) : Προκήρυξη διαγωνισμού για το λογότυπο του οργανισμού.

Το ΚΣΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για τον σχεδιασμό του λογότυπου του οργανισμού. Ο επιτυχών θα κερδίσει το βραβείο των €300.

Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμού βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/1TxVUSszC59JWQZzRpRBDjJy-OVRELVrx/view?usp=sharing

Ένθετο "Supportcy" στο In Business "Ανθρώποι και Επιχειρήσεις της πρώτης γραμμής"

Δείτε στο πρόσφατο ένθετο του In Business με τίτλο "Άνθρωποι και Επιχειρήσεις της πρώτης γραμμής" (σελ 44-46) τις δηλώσεις του γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του CCS, Δρ. Πανίκου Μασούρα σχετικά με την εμπλοκή του CCS στο δίκτυο Supportcy. 

2021 EQUALS in Tech Awards

  

2021 EQUALS in Tech Awards, Thursday 9 December 2021, 15.35-16.35 CET by the Internet Governance Forum (IGF)

You are cordially invited to attend the 2021 EQUALS in Tech Awards, to be held virtually within the context of the Internet Governance Forum (IGF 2021). Please join us as we recognize the five award winners whose work this year was so inspiring in bridging the gender digital divide. We will join together as a community to celebrate success stories from around the world, share lessons learned and highlight inspiring, impactful work.  

LightSense Project - Pilot deployment of the sensor systems at EAC Head offices

Τον Οκτώβριο, τα μέλη του έργου LightSense εγκαταστήσαν με επιτυχία τα συστήματα αισθητήρων στα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ στη Λευκωσία. Τα συστήματα αισθητήρων παρακολουθούν τη θερμοκρασία και την καταπόνηση των οπτικών καλωδίων για την παροχή χρήσιμων πληροφοριών και επίσης για τον εντοπισμό ανώμαλων συμπεριφορών στα καλώδια και επομένως γενικά πιθανές αστοχίες δικτύου στο δίκτυο ισχύος.

Διαδικτυακή Ενημέρωση Εκπαιδευτών & Εκπαιδευτικών Πληροφορικής για τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας Cyber Mouflons διοργανώνουν ενημερωτική διαδικτυακή παρουσίαση σχετικά με τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας. Η παρουσίαση στοχεύει να ενημερώσει εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές πληροφορικής σχετικά με το τι περιλαμβάνει ο διαγωνισμός καθώς και το πως μπορούν οι μαθητές και μαθήτριες να προετοιμαστούν για να συμμετέχουν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας.

Ομιλητής: Simon Λοϊζίδης, Μέντορας και ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας
Ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, 7.00-8.00μμ.
Εγγραφές: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUrc-6vqDwjH9FjWI9zVVHN_Bgo3ZTug8cu

 

#ECOXCYPRUS 6: HOW STARTUPS APPROACH INVESTORS

Η 6η διαδικτυακή συνάντηση #EcoXCyprus επικεντρώνεται στο πώς μια startup προσεγγίζει τους επενδυτές. Οι διοργανωτές κάλεσαν αγγέλους επενδυτές, επιχειρηματικά κεφάλαια από Κύπρο, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, Μέση Ανατολή για να συζητήσουν αυτό το καυτό θέμα startup και επίσης να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις που έχετε. Η εκδήλωση φιλοξενείται από τον δημοσιογράφο startup και ιδρυτή στο Startups364 Panis Pieri.

Παρουσίαση του CCS και του Παγκύπριου Διαγωνισμού Robotex Cyprus στο περιοδικό IN Business

Διαβάστε την συνέντευξη του γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του CCS, Δρ. Πανίκου Μασούρα σχετικά με τις δράσεις του συνδέσμου καθώς και για τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex Cyprus.

Βαλκανιάδα Πληροφορικής 2021

Η Βαλκανιάδα Πληροφορικής διεξήχθη στο Σιούμεν της Βουλγαρίας από 24-29 Νοεμβρίου και η Κυπριακή Αποστολή κατέκτησε τρία χάλκινα μετάλλια με τους Χρίστο Φαλάς, Δημήτρη Χρυσοστόμου Θεοφάνη Ορφανού καθώς και με τη συμμετοχή του Μάρκου Καλαβά. Στην κατηγορία junior την αποστολη αποτέλεσαν οι Ορέστης Σούζου, Λουκάς Λουκά, Πολύκαρπος Χριστοδούλου και Γιώργος Λαούρη. Αρχηγοί αποστολής ήταν οι Ιωακείμ Συκοπετρίτης (Λύκειο Πολεμιδιών) και Άγγελος Πουλής (ΕΚΠΑ).

#HackHEUREKA

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το CERIDES  ανακοινώνουν την υλοποίηση του 1ου διαδικτυακού hackathon #HackHEUREKA, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου HEUREKA της ΓΔ-ECHO. Έξι (6) υποτροφίες διατίθενται για τους νικητές του #HackHEUREKA. Οι υποτροφίες προσφέρονται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το #HackHEUREKA είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://cerides.euc.ac.cy/general/hackheureka-a-hackathon-to-improve-community-preparedness/

Εγγραφές για #HackHEUREKA μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://bit.ly/3C3NHZn

INFOCOM & INFOCOM SECURITY CYPRUS 2021

Συνέδρια INFOCOM

To CCS στηρίζει το “online τριήμερο τεχνολογικό φεστιβάλ”που διοργανώνουν οι εταιρίες Smart Com & Smart Press στις 7 – 8 – 9 Δεκεμβρίου– Infocom Cyprus – Infocom Security Cyprus – Security Project Cyprus –αντίστοιχα.

GDC/LOGIPAIGNION 2022

Το CCS στηρίζει το 12ο διαγωνισμό δημιουργίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών «GDC/ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΙΟΝ 2022» για τη σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 που διοργανώνει το Κέντρο Αριστείας CYENS και τα Τμήματα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μαθητές του Γυμνασίου Αραδίππου εκπροσώπησαν την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO

Μαθητές από το Γυμνάσιο Αραδίππου εκπροσώπησαν επάξια την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robotics Olympiad) που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 18- 21 Νοεμβρίου 2021.

Η Κυπριακή ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές: Γιώργο Χαραλάμπους, Αντρέα Πουλή και Ζαννέττο Ευθυμίου με εκπαιδευτή τον καθηγητή κο. Γιώργο Πέτρου. Οι νεαροί ρομποτιστές σχεδίασαν, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα  ρομπότ που συμμετείχε στις δοκιμασίες πίστας με τη φετινή θεματολογία «PowerBots – Το μέλλον της ενέργειας».

Υπερηφάνεια για τις παγκόσμιες διακρίσεις της Κύπρου στη ρομποτική!

Το Cyprus Computer Society (CCS) μεταφέρει εξαιρετικά νέα για το μέλλον της ρομποτικής στην Κύπρο! Oλοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 ένα τριήμερο γεμάτο με παγκόσμιες διακρίσεις από  τις ρομποτικές ομάδες που εκπροσώπησαν την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex, που πραγματοποιήθηκε στο Ταλλίνν της Εσθονίας .

 

Βράβευση της εθνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer SocietyCCS) πραγματοποίησε την τελετή βράβευσης της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας που έγινε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η επιστροφή του Robotex Cyprus

Tην Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4ος Παγκύπριος διαγωνισμός ρομποτικής Robotex που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS).  Το Robotex Cyprus 2021 τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και φιλοξενήθηκε στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Λακατάμια.

 

Ειδικές τιμές για υπολογιστές σε μέγεθος βιβλίου

Η εταιρεία KP WINTEC LTD διανομέας προϊόντων της ECS Taiwan προσφέρει ειδικές τιμές στα μέλη του CCS για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών,  σε μέγεθος βιβλίου, κατάλληλους για σχολεία  και γραφεία. 

Up 2 Youth: Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Δείτε δύο από τους "Ολυμπιονίκες" μας στο επεισόδιο του Οργανισμού Νεολαίας για την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 

Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας - Awareness raising activities for seniors από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Στις 27 Οκτωβρίου από 9 μέχρι και τις 11 το πρωί, η Δρ. Γιάννα Δανίδου από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και μέλος και του Συμβουλευτικού Σώματος του Παγκύπριου Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας θα μιλήσει για δράσεις ενημέρωσης για άτομα τρίτης ηλικίας σε σχέση με την κυβερνοασφάλεια.

Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας - Entry points & career opportunities in cybersecurity από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Στις 22 Οκτωβρίου 6-8 μμ., η Δρ. Ηλιάνα Σταύρου από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και μέλος και του Συμβουλευτικού Σώματος του Παγκύπριου Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας θα μιλήσει για τις σπουδές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. 

Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας - Awareness raising activities for SMEs από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Στις 20 Οκτωβρίου από 9 μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, η Δρ. Γιάννα Δανίδου από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και μέλος και του Συμβουλευτικού Σώματος του Παγκύπριου Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας θα μιλήσει για την κυβερνοασφάλειας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας - Εκστρατεία ενημέρωσης ΑΣΠΙΣ

Μάθετε για το Phishing, Smishing και Vishing μέσα από την εκστρατεία που προωθεί η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας

CEPIS - Ενημερωτικό Δελτίο Οκτωβρίου 2021

Το ενημερωτικό δελτίο του CEPIS για τον μήνα Οκτώβριο κυκλοφόρησε.

Ευκαιρία συμμετοχής εκπαιδευτικών στα σεμινάρια του Ευρωπαϊκού Έργου Re-Educo

Ανοιχτή πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σε 4 διαδικτυακά σεμινάρια που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση πιθανών ελλείψεων ψηφιακών δεξιοτήτων και στη βελτίωση των ικανοτήτων του εκπαιδευτικού με στόχο την αποτελεσματική ενσωμάτωση καινοτόμων προσεγγίσεων και εργαλείων διαδικτυακής κατάρτισης. Εγγραφές στον σύνδεσμο: https://forms.gle/dEn6NXUXSaoXqy3i8.

6η θέση για τους Κύπριους Χάκερς στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC)

Η Κυπριακή Ομάδα Κυβερνοασφάλειας κατέλαβε την 6η θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2021. Το αποτέλεσμα θεωρείται πολύ ενθαρρυντικό για την «εθνική χάκερς» αφού η Κύπρος μετράει μόλις την τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες